Merevlemezes Samsung smartphone

By  | 

A Samsung bemutatta a világ első 3 GB-os merevlemezzel szerelt mobiltelefonját, melyet széleskörű zenelejátszási képességekkel láttak el.

A Samsung új ezüst színű készülékének elődje az a modell, amelyet a gyártó 2004-ben mutatott be, és 1,5 GB-os merevlemezt rejtett magában. Az SGH-i300 az első olyan telefon, mely egy hordozható merevlemez-meghajtó feladatait is el tudja látni. A telefon egyszerűen összekapcsolható a számítógéppel a fájlcsere érdekében.

Bár egy ilyen készülék számos területen hasznosítható, az üzleti élettől kezdve egészen az iskoláig, a társaság az új modellel mégis leginkább a zenerajongókat célozta meg. A készülék a vállalat marketingeseinek számítása szerint körülbelül 1000 zeneszám tárolására képes. Az iPodhoz hasonló görgetőgomb (a középső tárcsát jobbra-balra lehet tekerni) megkönnyíti a keresett szám megtalálását. A Windows operációs rendszerű okostelefon támogatja az mp3, wma aac/aac+ és az ogg szabványt is, van benne mpeg- és wmv-lejátszó is. Az SGH-i300 sztereó hangszóróival támogatja a 3D-hangzást is.

TFT kijelzője 262 144 színt képes megjeleníteni, felbontása 240×320 képpont. Más eszközökkel Bluetooth, infra vagy USB 2.0 kapcsolaton át tud kommunikálni. A telefonba mindezen felül még egy 1,3 megapixeles kamerát is beépítettek, és a modellt külső memóriakártya fogadására is alkalmassá tették. A háromsávos (900/1800/1900 MHz) telefon mérete 113x48x20 mm, tömege 130 g.