Mélytengeri limuzint rendelnénk 5 főre!

By  | 

A világ első tengeri limuzinjaként harangozza be legújabb spéci tengeralattjáró-modelljét a holland U-Boat Worx cég, és a a C-Explorer 5 első ránézésre valóban kényelmesebb utazást ígér, mint egynémelyik mélytengeri felderítő egység.

A holland cég 2 évet és megközelítőleg 2.4 millió dollárt ölt bele a fejlesztésbe, de a végeredmény magáért beszél, több paramétert tekintve is lényegesen komolyabb teljesítményre képes a C-Explorer 5, mint az egyszemélyes C-Quester, amiről anno mi is beszámoltunk.

360 fokos látószöget biztosít és teljes egészében akrilból készült a légkondícionált nyomáskabin, ahol az utasok foglalnak helyet, a pilótával együtt akár 5-en is, vagyis mostantól a tenger alatti kalandtúrák immár nem csak az egyszemélyes depresszív lemerülésekről fognak szólni.

Mintegy 3 csomós (5 és fél km/órás) csúcssebességre képes a jármű, a legmélyebb pont pedig, ahová merülni képes, kb. 300 méter, szóval nemigen jutunk lejjebb vele a szürkületi zónánál, mindenesetre ez a tengerszint-tartomány is izgalmas terepeket tartogathat azoknak, akik képesek egy ilyen vízi limuzint finanszírozni. Lítium-ionos akkumulátora 21.6 kWh-s teljesítményre képes, amivel 8 órán keresztül biztosít folyamatos haladást, de extrém esetekben a duplájára is növelhető a kapacitása.

Az alapfelszereltséghez tartozik továbbá az érintőképernyős vezérlés, riasztást kezelő rendszer, egysávos mélytengeri kommunikációs szett és egy visszhang-generáló berendezés, ám számos extra rendelhető hozzá, például külső manipuláló robotkar, high-tech képfeldolgozó szonár, speciális LED-lámpa, full HD-s videokamera, vagy akár egy csatlakoztatott külső jármű mondjuk egy irányítható robotkamerával. Már csak a limuzin bérlési kondícióira lennénk kíváncsiak.