3M mikroprojektor – mobil házimozi

By  | 

Megérkezett Magyarországra a világ első mikroprojektora. Az alig tenyérnyi, mobiltelefon méretű 3M MPro110 Mikroprojektor áttörést jelenthet a vizuáltechnikában. Az apró kivetítő személyes prezentációk, fotók, videók megtekintéséhez nyújt egyszerű és valóban mobil lehetőséget.

Mindenkinek ismerős a helyzet, mikor egy társaságban előkerülnek a mobiltelefonok, és családi, utazási, vagy házi kedvencekről készült fotóikat, avagy egy-egy utcán elkapott pillanatot osztanak meg egymással a jelenlévők. Az egyetlen gond, hogy a mobilok kijelzője sem méretben sem felbontásban nem alkalmas az élmény közös megtekintésére, fotók és filmek élvezhető megjelenítésére. 
A 3M a terméket a hordozható eszközökhöz tervezte, csatlakoztatható médialejátszókhoz, ultra mobil PC-khez, laptopokhoz vagy digicamekhez. Apró mérete és aksis üzemmódja miatt a használatához nincs szükség különösebb előkészületekre, hálózati áramra. Legyen szó sokat utazó üzletemberek bemutatójáról, baráti összejövetelről, a készülék akkumulátoráról bármikor megtartható egy egyórás vetítés. A gyárilag mellékelt lítium-ion akkumulátor töltője egyben hálózati adapterként is funkcionál.

A teljesen hangtalan működésű, 152 grammos projektor mindössze 115 mm hosszú, 50 mm széles és 22 mm vastag, mégis akár 1,2 méteres átlójú mozgó- vagy állóképet is képes létrehozni. A mikroprojektor nemcsak laptopokkal, hanem mindennel kompatibilis, ami rendelkezik kompozit videó-kimenettel.
A LED-es fényforrásnak köszönhetően nincs szükség külön hűtőventillátorra, ami a fogyasztást tovább csökkenti. Mindemellett bekapcsoláskor gyakorlatilag azonnal üzemkész. Izzócserét szintén nem igényel, hiszen a beépített világítótestek várható élettartama eléri a 20 ezer órát, amely még napi 5 óra használat mellett is 10 évnél hosszabb szervizmentességet jelent.
A parányi eszköz LCOS-technológiát használ a vetítéshez, natív felbontása 640×480 pixel, de természetesen képes fogadni az ennél nagyobb SVGA, XGA és WXGA felbontású fájlokat is. A készülék PAL és NTSC videó-formátumokat kezel, képaránya 4:3. A maximálisan vetíthető 1,2 méteres kép is a projektorok szokásos élességét adja. VGA és kompozit video bemenetekkel rendelkezik. Amennyiben szükség van rá, a projektort a beépített menettel egy standard kameraállványhoz is csatlakoztathatjuk.
A 3M kütyüje már 100 000 Ft alatt megkaparintható.