Pioneer Kuro, tökéletes fekete már fehérben is

By  | 

A Pioneer dizájnerei megunták az unalmasan fekete és szürke TV-ket és a cég nemrég bejelentette két limitált szériás Kuro plazma HDTV-jét, melyek novembertől már Magyarországon is elérhetőek lesznek. A bézs  (Pioneer Beige Grisé KRP-500ABG) verzióból egész Európába csak 1000 darabot szállítanak, míg a fehér keretes modellből (Pioneer pristine White KRP-500AW) valamivel többet, 1500-at. Mostantól egy gonddal kevesebb. Nem kell a gondosan megtervezett letisztul, hófehér design nappali harmóniáját megtörni egy átkozott nagy fekete kerettel.

Mindkét modell a nagysikerű full HD Kuro alapjaira épül. Az 50 collos (127 cm) képátlójú készülékek mindössze 64 mm vékonyak. Kuro, japánul annyit tesz fekete és a Pioneer készülékei nem okoznak csalódást, ami a tökéletes feketét illeti. A készülékben az "enhanced Optimum Mode" funkció egy fényszenzort  jelent, mely a környezet fényviszonyait figyelembevéve automatikusan beállítja a lehető legjobb képet, melyet persze manuálisan felülbírálhatunk, ha esetleg nem lennénk elégedettek az eredménnyel. Egy másik szenzor a szoba világításának színeit figyeli és szintén automatikusan állít a színegyensúlyon, ha kell.

A TV-khez digitális földi (DVB-T) és digitális műholdas (DVB-S/DVB-S2) tuner, illetve tartozékként színben azonos design forgatható asztali állvány is jár.
A sorszámozott, limitált szériás készülékeket decemberig gyártják, csak
megrendelésre szállítják, és 250.000 Ft-tal kell többet fizetni értük,
mint a fekete keretes alapváltozatért.
Pioneer KRP-500AW (br. 1.349.900,- Ft)