Luxuskőbalta kőgazdagoknak: Mobiado márványmobil

By  | 

A kanadai luxusmobilgyártó, a Mobiado több mint két éve fejleszti a CPT001 kódnév alatt futó kőből készült mobilját. Az első prototípusokat egy természetes márvány-, illetve gránittömbből CNC-zték ki, de mivel így nagy eséllyel pályázhattak volna a világ legnehezebb mobilja címre végül némileg csökkentették a felhasznált anyagmennyiséget, illetve a hibrid kompozit anyagok felhasználása mellett döntöttek, igaz 212 grammos tömegével, így is kilóg kicsit a mezőnyből.

A kompozit köveket  természetes kő őrleményből gyártják, általában magas szilárdságú poliészter gyantába ágyazva. Az így előállított anyag mechanikai tulajdonságai szinte azonosak, gyakran felülmúlják a természetes kövekét.

A Mobiado Grand Touch Executive többféle anyagból rendelhető. Választhatunk márványt, gránitot, ébenfát és más egzotikus, trópusi keményfák közül. A célközönségnek valószínűleg bejön, de én személy szerint mindig is irtóztam az autókban található (mű)faberakástól és így november elején sajnos a márványról és gránitról is másra asszociálok. A hátlap és a gombok összesen 50 karátnyi zafírkristályból készültek. A hátlap ablakain keresztül a kamerát, a vakut és a SIM kártyát láthatjuk. A SIM kártya egy speckó kulcs (Mobiado Key) segítségével nyitható, cserélhető.

Ami, a kő alatt megbúvó elektronikát illeti, hozza az átlagos szintet, nagyjából minden van, de semmi meglepő: 720*1280-as AMOLED érintőképernyő, 5 MP kamera, 1GB RAM, 16GB háttértár, 3,5mm jack,  GPRS, Wi-Fi, Bluetooth v3.0 A2DP-vel, microUSB v2.0, gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, esetleg a barométer, ami nem szokványos.

A kőből pattintott CPT001 ára még nem ismert, de még karácsony előtt sorozatgyártásba kerülhet, a tavaly bemutatott teljesen átlátszó CPT002 koncepcióval ellentétben, mely akár Aston Martinunk légzsákjának aktiválására is képes lehet a megálmodók szerint.

4 hozzászólás