Lifebook X2 – négybe hajtható origami netbook

By  | 

Laptop, netbook, okostelefon, pda vagy tablet? Hordozhatóság vs teljesítmény vs képernyőméret vs használhatóság, melyiket válasszuk? Az egyedi igények és felhasználási célok ismeretében mindenkinek saját magának kell a döntés meghoznia vagy minden kategóriából egyet-egyet beszereznie.

Egyelőre csak koncepció szinten, de újabb kategória a láthatáron, hogy még inkább megnehezítse a választást. A kínai Park Hyun Jin egy harmonikaszerűen négybe hajtható netbook-pda hibrided álmodott a Fujitsu számára. Az kreálmány kétségtelenül újszerű és megosztó is egyben.

A Lifebook X2 nyugalmi állapotban nem nagyobb, mint egy vaskosabb okostelefon, mely első nyitáskor egy Nokia Communicator-szerű dologgá alakul. A nagy trükk ezután következik: az eszközön még egyet hajthatunk, nyithatunk, kiteríthetjük így hamarosan netbookba transzformálódik.

A dolognak egyetlen szépséghibája van, mely sokakat taszíthat: a képernyő közepén végigfutó csík, mely kísértetiesen emlékeztethet egy tipikus notebook kijelző betegségre, melyre senki sem gondol  szívvel.

Nem teljesen halott ötlet, érdekes koncepció, szép renderek, de valószínűleg még dolgozni az ügyön, hogy a piac elfogadja.

8 hozzászólás