HTC Sensation: duplamagos Androidos csúcsragadozó 1080p videórögzítéssel

By  | 

A HTC ma jelentette be legújabb csúcsmodelljét a HTC Sensation-t. Kezdjük a külsővel: csinos unibody alu ház, egyik legvékonyabb HTC modell, a maga 11,5mm-es vékonyságával. 4,3 collos 16:9 arányú, szélesvásznú 960×540 pixel felbontású Super LCD qHD kijelző.

A motorház alatt egy 1,2 GHz-es duplamagos Snapdragon proci ketyeg, mely 8 Mpixeles kamerájával együtt megoldja a 1080p Full HD videórögzítés feladatát is. Ehhez 768MB RAM jár, csakúgy mint a legutóbbi HTC modellek pl. a Desire S esetében.

A Sensation az Android 2.3 platformon (Gingerbread) fut és ezen a készüléken mutatkozik be először az új Sense 3.0 kezelőfelület, mely a Flyer tablet 3D képernyőeffektjeit utánozza, illetve a lezárt képernyőt is használatba veszi: facebook, twitter, árfolyam, email updateket jeleníthetünk meg, de nem csak passzív információ megjelenítésre alkalmas, hanem simán elindíthatunk egy alkalmazást vagy belelapozhatunk a fotóink közé.

A 8 Mpixeles kamera számos fejlesztésen esett át. Azonnal készen áll egy másodpercen ellőhetünk egy fotót. Ahogy korábban említettük alkalmas 1080p videó rögzítésre, amit youtube-ra töltés előtt a szerkesztő alkalmazással meg is vághatunk gyorsan. Újdonság még a videórögzítés közbeni autófókusz. Videóhívásokhoz pedig az előlapi VGA felbontású kamerát használhatjuk.

A HTC Flyer és a Sensation közötti hasonlóságok még nem érnek itt véget. Akárcsak a HTC táblagépével az új csúcsmobillal is elérhetjük a HTC Watch online videóáruház kínálatát. Meg nem erősített források szerint eddig a Sony, Warner Bros, Disney, Fox és MGM stúdiókkal sikerült leszerződniük. Filmletöltéskor nem kell az integrált 4GB kapacitást terhelnünk, a mobilhoz szériatartozék egy extra 8 GB-os microSD kártya is.

Egyéb specifikáció, funkciók, tulajdonságok: méret: 125,5 x 65., x 11,54mm, 148g, 3,5mm jack, USB, HDMI kimenet, giroszkóp, gyorsulásmérő, digitális iránytű, fényérzékelő, proximity szenzor, 3G, Bluetooth, WiFi, DNLA, FM rárdió, SRS virtális surround hangzás, GPS, WiFi mellett USB tethering is, 8 óra beszélgetés, 2 hét standby. Május/június körül érkezik.

2 hozzászólás