Kutya- és macskaetetés érintőképernyőről

By  | 

A házikedvencek a cukiság faktor mellett komoly felelősséget is jelentenek, ami sokszor csak utólag tudatosul, amikor a napi hajtás mellett néha elmarad egy kora reggeli séta vagy a nemtörődömség még komolyabb jele, ha valaki kaját is elfelejti kikészíteni. Persze az is előfordulhat, hogy hiába a megfelelő gondoskodás, ha a macsek már délelőtt felzabálja a délutáni adagot is.

pintofeed

Különböző automatikus etetőkészülékek már léteznek egy ideje, a Pintofeed azonban továbbgondolta a dolgot és mint manapság mindent ezt is behálózza wifi, így egy alkalmazás segítségével okostelefonról, tabletről bárhonnét irányítható. Etethetünk munkahelyről, edzés közben, buliból, dugóban araszolva vagy a metrón zakatolva, belföldről, külföldről.

cat-feeder-iphone_2442798k

Az ikonokat kattintgatva potyog a lazac chips a túlvégen. Virtuálisan, de közben igazából is etetjük, hizlaljuk a jószágot. Tiszta Tamagotchi, csak el ne felejtsük, hogy pixelek helyett egy élő szőrgombóc figyel a vonal a másik végén.

pintofeed-4
Eddig csak lelkiismeretet furdaltunk, de az alkalmazásvezérelt etetőgép valóban hasznos is lehet. Például statisztikákat nézhetünk, hogy milyen gyakorisággal milyen mennyiségű kaját etetünk meg kedvencükkel. A szerető gazdik általában nem tudnak nemet mondani könyörgő pillantásoknak, így hajlamosak túletetni a háziállatokat, ami nekik sem jó. Az alkalmazással teljes kontroll alatt tarthatjuk a kutyus, cica étrendjét, az egészség és fittség érdekében beállíthatjuk, ha kell picit csökkenthetjük vagy éppen növelhetjük a kajamennyiséget. Így egészségmegőrzésre és rövidebb távollétek áthidalása valóban hasznos, azonban ha nyaralni megyünk vigyük magunkkal őket vagy ha nem tehetjük, akkor bízzuk szakértő (humanoid) kezekre az ebet.

pintofeed-5

A Pintofeed iOS, Android és Win8 készülékekről is vezérlehető. Egy alkalmazással akár 50 etetőgépet is távfelügyelhetünk. A kajatároló segít megőrizni a táplálék frissességét, kapacitása pedig 2,5-5 kg között mozog.

.

1 hozzászólás