Egyszerre készít fotót és videót a szupervékony Sony Cybershot TX-55

By  | 

A MacBook Air-ek után már mindent vékonyítani akarnak a riválisok, a Sony például a népszerű Cybershot modelljét préselte össze, a TX-55 esetében 12,2 milliméter a vastagság, alig több egy centinél, ezzel a kategóriájában a legvékonyabb3,3 inch-es OLED érintőképernyője is elég nagynak mondható, de ami a legérdekesebb az új modellben, hogy 12 megapixeles képeket képes készíteni úgy, közben még 1080i-s HD-viedót is lőhetünk vele egyidőben. Ezt a Sony az úgynevezett „By Pixel Super Resolution” technológiájával éri el, köszönhetően a 16,2 millió képpontos Exmor R CMOS szenzornak.

A kamera optikai zoomja 5x, amit még megdupláz a Clear Image Zoom technológia, ami virtuális/digitális zoom, mégis veszteségmentes nagyítást ígér a gyártó. Érdekes. Az autófókusz kevesebb, mint 0,1 másodpercet vesz igénybe, ha pedig panorámaképet akarunk elsütni, akár 42,9 megapixeles képet is gyárthatunk a Sweep Panorma funkcióval, csak győzzük utána gépre menteni a temérdek mennyiségű bitet.

Az optikai képstabilizátor és az ISO3200-as fényérzékenység mellett az már csak hab a tortán, hogy 3D-képeket is tud csinálni. A Cybershot TX-55 körülbelül 350 dollárba fog kerülni (~65.000 Ft), szeptembertől forgalmazzák majd.

4 hozzászólás