Egyszerre készít fotót és videót a szupervékony Sony Cybershot TX-55

By  | 

A MacBook Air-ek után már mindent vékonyítani akarnak a riválisok, a Sony például a népszerű Cybershot modelljét préselte össze, a TX-55 esetében 12,2 milliméter a vastagság, alig több egy centinél, ezzel a kategóriájában a legvékonyabb3,3 inch-es OLED érintőképernyője is elég nagynak mondható, de ami a legérdekesebb az új modellben, hogy 12 megapixeles képeket képes készíteni úgy, közben még 1080i-s HD-viedót is lőhetünk vele egyidőben. Ezt a Sony az úgynevezett „By Pixel Super Resolution” technológiájával éri el, köszönhetően a 16,2 millió képpontos Exmor R CMOS szenzornak.

A kamera optikai zoomja 5x, amit még megdupláz a Clear Image Zoom technológia, ami virtuális/digitális zoom, mégis veszteségmentes nagyítást ígér a gyártó. Érdekes. Az autófókusz kevesebb, mint 0,1 másodpercet vesz igénybe, ha pedig panorámaképet akarunk elsütni, akár 42,9 megapixeles képet is gyárthatunk a Sweep Panorma funkcióval, csak győzzük utána gépre menteni a temérdek mennyiségű bitet.

Az optikai képstabilizátor és az ISO3200-as fényérzékenység mellett az már csak hab a tortán, hogy 3D-képeket is tud csinálni. A Cybershot TX-55 körülbelül 350 dollárba fog kerülni (~65.000 Ft), szeptembertől forgalmazzák majd.

4 hozzászólás

 1. Torda

  2011. augusztus 1. hétfő at 17:17

  egy szóban: KELL
  kettőben: INSTANT GET

 2. fgo

  2011. augusztus 1. hétfő at 19:02

  A veszteségmentes digitális zoom és a 3D-kép egy lencsével csak marketing baromság, a többi jónak tűnik, csak beleépíthettek volna egy okostelefont, csak kicsit nagyobb kijelzővel :D

 3. iChimaru

  2011. augusztus 1. hétfő at 21:56

  Nem értem a röntgenképet …, ha az elsö/második képet nézem, az alapján sehogy se tudom összepárosítani a harmadikkal (…). Megvárom én azt a szeptemberi terjesztést, pláne egy 65ös kezdéssel, addig készítek popcorn-t.

 4. M

  2011. augusztus 1. hétfő at 22:57

  Nem „marketingbaromság” az utolsó kép, hanem a szerkesztő figyelmetlen.
  Elég egyértelmű, hogy az teljesen másik gép. Kb 1 perc google után kideríthető, hogy az egy dsc-wx9 ami a röntgenképen van, tessék szépen javítani/leszedni!