Kempler & Strauss – W óramobil

By  | 

Duplavé. Ezzel a névvel mutatkozott be a nem igazán ismert Kempler & Strauss óramobilja, mely kisebb mint az eddigi próbálkozások, mégis egy teljes értékű multimédiás mobilt rejt magában.

Kis mérete ellenére nincs szükség stylus ceruzára az érintőképernyő böködésére, hanem átlagos ujjakkal is simán bepötyöghetünk egy SMS-t. Beépített kamerájával remekül titkosügynökösködhetünk, 640*480-ban fotót és videót rögzít. Mp3-at is játszik. A multimédiás tartalmaknak 4GB belső memória áll rendelkezésre, mely micro-SD-vel tovább bővíthető. Mindemellett számos kis allkalmazás található az óramobilban, mint például naptár, szervező, feladatkezelő és természetesen az ébresztő funkció sem hiányozhat.

A csomagban jár mellé egy hozzillő Bluetooth headset is, mely a Communicator névre hallgat. Ingzsebben hordhatjuk, beszélhetünk rajta kézben tartva, fülünkre pattintva vagy éppen autós kihangosítóként. Az mp3 lejátszó funkciót használva zenét is hallgathatunk, igaz monóban az azért valljuk be nem az igazi. Ami viszont ügyes megoldás, hogy az óramobil és headset is ugyanazzal a töltővel tölthető (remélhetőleg párhuzamosan is).

Amikor óra funkcióban használjuk, az óralapot, mivel az egy TFT kijelző könnyedén testreszabhatjuk. Ha akarjuk fekete háttéren nagy fehér számok, ha akarjuk klasszikus körbefutó mutatók jelzik a pontos időt. Többféle stílus közül választhatjuk ki a leginkább hozzánkillőt. Az USA-ban tegnap óta már kapható $199-ért (36 990,- Ft).