T-Rex szék trenírozza a gerincet

By  | 

Tudom, hogy a processzor sebessége meg a videókártya polygon számoló teljesítménye, a vízhűtés és az agyonmoddolt ház sokkal fontosabb az egészségünknél, de talán mégsem mindegy milyen monitort nézünk és milyen székben feszül nyamvadt testünk napi 16 órában.

Elsőre úgy tűnhet, hogy a Jurassic Parkon edződött mérnökök kicsit túldesignolták a széket, de a masszív 11 mesterséges csigolyából álló tartóoszlop (nem 12 hátcsigolyánk van?) mégsem csak öncélú látványelem, hanem hasznos funkciót is hivatott ellátni. A lemezeket meglazítva viszonylag egyenes háttal, de mégsem erőltetve a székbe préseljük magunkat, majd az így ideálisan beállított pozícióban rögzítjük azokat, bízva abban, hogy hosszú távon saját gerincünk is a helyes tartást veszi fel.

A széken természetesen minden elképzelhető mozgó alkatrész a tér minden irányában állítható, a párnázat pedig olyan zselével töltött, ami hosszú távon is formatartó.
Sajnos tapasztalat, hogy önfegyelem hiányában a legultraergonómikusabb ülőalkalmatosságban is 3 percen belül már totál lecsúszva, a gerincet a legtermészetellenesebb pózba begyűrve találjuk magunkat, így a napi 17 órát Warcraft-ozó 10-es szintű mágusoknak továbbra is a plüss ámbráscettel felvett 69-es póz marad a javasolt megoldás. A csigolyatámlás szék ára egyébként $1500 (295 000,- Ft). Verté szék az Anthro-tól