Zune 2 sorozat – megújultak

By  | 

Pár hónappal az új iPodok megjelenése után a redmondi óriás hivatalosan is csatasorba állította a Zune 2-őit. A 4 és 8GB-s gyalogságot (149 ill. 199 dollár), a 30 GB-s lovasság maradt a régi (199 dollár), illetve a 80 GB-s nehéztüzérséget (249 dollár).


A Microsoft csodafegyvere pedig Zune Social, a Zune tulajdonosoknak kínál közösségi szolgáltatást, melynek lényege, hogy Zune Card segítségével nagy testvérként figyeli és elemzi a kedvenc számainkat és zenehallgatási szokásainkat és azokat figyelembevéve ajánl további zenéket meghallgatásra vagy éppen megvásárlásra.
Másik fontos újdonság, amivel a fehér konkurensek elébe lép, hogy már nemcsak USB kábelen, hanem vezetéknélküli hálózaton is szinkronizálható PC-nkkel. A WiFi-nek köszönhetően más Zune tulajdonosoknak is átadhatunk zenéket, legfeljebb három alkalommal, de korlátlan meghallgatási lehetőséggel.
A 4 ill. 8GB Flash memóriás lejátszók rózsaszín, zöld, fekete és piros színekben kerülnek a polcokra, míg a csak feketében elérhető 80GB-s verzióhoz pedig egy prémium fejhallgatót kínál a Microsoft. Mindegyik készülék az új ZunePad érintőgombos navigációval érkezik novemberben.