Kanyarlövő gépfegyver Google Glass-szal

By  | 

trackingpoint_09

A Texas állambeli Austinban alapított TrackingPoint startup leginkább a precíziós és drága lőfegyverekre specializálódott, amikkel elvileg bárkiből igazi mesterlövészt faragnak. Az egyik legnagyobb port kavart fejlesztésükről a Facebookra posztoló wi-fis mesterlövészpuskáról mi is beszámoltunk korábban. Nézzük miben mesterkednek ezúttal!

TrackingPoint_01

Legújabb fejlesztésük a viselhető technológia hadrendbe állítását tűzte ki célul, pontosabban a Google Glass képességeit használnák ki annak érdekében, hogy jelentősen javítsanak a fegyverviselők találati statisztikáin. A koncepcióhoz videót is készítettek, amiben a célpontokra lövöldöző fegyveres egészen valószínűtlen szögekből tüzel, még csak rá sem lát közvetlenül a céltárgyra és látszólag csak vakon lövöldözik, mindenesetre James Bondot is megszégyenítő módon tud halálos lövéseket bevinni utcasarkokból, barikádok mögül és egyéb beláthatatlan pozíciókból.

trackingpoint_08

A lényegében távirányított fegyverre HD-felbontású kamerákat szereltek fel, amik a ShotView alkalmazáson keresztül élő videóstream-et közvetítenek a puska szemszögéből a szemüvegre, illetve opcionálisan egy okostelefon vagy tablet képernyőjére. Az okos célzórendszer pedig még a széljárást, a tengerszint feletti magasságot és a légnyomást is automatikusan bekalkulálja a pontos találatokhoz, a mozgó célpontokat pedig 1 kilométeres távolságból is leszedi, így könnyen elképzelhető, hogy a jövőben a kanyarlövős gépfegyvereknek lesz nagyobb létjogosultsága a harcok során.

trackingpoint_05

trackingpoint_04