Csuklóról indítható drón karkötő

By  | 

Quadcopteres kamerával felvett videókkal már tele a padlás is, így valószínűleg már itt az ideje valamit magán a repkedő drónon is továbbcsiszolni. Az Intel által szponzorált Make it Wearable versenyen különböző viselhető technológiás ötleteket megvalósító megoldásokkal lehet nevezni, a döntős pályaművek közé pedig Christoph Kohstall ötlete, a csuklóra fűzhető mini quadcopter is bekerült.

nixie-wearable-drone-02

A távolról irányítható Nixie a csuklón pihenve nem tűnik többnek, mint egy jópofa hippi karkötőnek, viszont gesztusvezérléssel (egy laza kézmozdulattal) sci-fibe illően emeli fel csápjait a karunkról, szitakötő módjára tovareppen az ég felé, ahonnan elvileg automatikusan felismer majd minket, lő pár panorámaképet és videófelvételt a környékről, végezetül bumerángszerűen visszaszáll a kinyújtott karra, akárcsak egy vállról-indítható vadászsólyom.

Nixie-wearable-drone-camera-7

Az ötletben talán a koncepció egyszerűsége a legjobb (még Batman vagy Pókember is megirigyelné), hamarosan akár a méretesebb drónokat vagy épp az állványra szerelt GoPro-kamerákat is kiválthatja, mindenesetre a konzisztens működésén még meglehetősen sokat kell dolgozni, valamint arra a problémára is megoldást kell még találniuk, amikor a Nixie-nek egy nagyobb tömegben többszáz ember közül kell megtalálnia a saját gazdáját. A 10 döntős csapat már eleve 50.000 $-al gazdagodott (~12,3 millió Ft), közülük pedig november 3-án választják ki a végső győztest, aki a 500.000$-os fődíjat is elviheti (~123,4 milló Ft).

Nixie-wearable-drone-camera-1