Új tablet a láthatáron – Notion Ink Adam

By  | 

 

A Playbook és a Galaxy Tab után máris itt a legújabb trónkövbetelő tablet, a Notion Ink Adam, ami megpróbálja az iPad pozícióját megrengetni. Egyelőre csak az előrendelés indult meg, de a specifikáció azért nem mutat rossz képet: az induló konfigurációban LCD képernyőt és wifi-elérést kapunk 375 dollárért (kb. 78.000 Ft) ami 3G-chip-el megtoldva máris felmegy 425 dollárra (kb. 90.000 Ft), míg a komolyabb kiépítés már Pixel Qi-s megjelenítést takar, szintén kétféle formában: wifiset 499 dollárért (105.000 Ft), 3G-set 549 dollárért (115.000 Ft) lehet majd venni.

 

Méretben 191 x 269 mm-es, 14 mm vastag táblagépről van szó, tehát eléggé az iPad méretét lőtték be. Amiben többet tud hardveresen, az többek között a 3.2 megapixeles webkamera (ami ráadásul forgatható is), a micoSD-olvasó, GPS-vevőegység, digitális iránytű és egyéb apróbb kiegészítők. Egyedül tárhelyben nem lesz nagyon eleresztve, mindössze 1 GB SLC NAND flash memóriát szánnak bele, további 8 GB extra tárolóhellyel. Amúgy az 1 GB RAM elég jó sebességet kínál, Tegra 2-es chipset-el megspékelve a grafikai megjelenítéssel tehát nem sok probléma lesz.

 

Operációs rendszerként Android 2.3-ast terveznek rátenni, így a multitouch-os kezelőfelület várhatóan vonzani fogja a jobbnál jobb alkalmazásokat. Sőt, hogy tovább színesítsük a Notion Ink Adam specifikációját, a várható kínálatban összesen hatféle szín közül választhatunk, valamint kétféle díszítő csík is kérhető hozzá. Ha mindezekhez hozzáadjuk, hogy wifis és 3G-s, illetve LCD és Pixel Qi-képernyős verzió lesz belőle, a testre szabható konfigok száma durván el fog szaladni. Bár el lehet mondani, hogy árban a konkurensek alá kínál, de lehet, hogy választékban a kevesebb néha több.