LG Optimus 2X – az első kétmagos okostelefon

By  | 

Az LG bejelentette az LG Optimus 2X P990 mobiltelefont, a világ első kétmagos processzorral rendelkező okostelefonját. Az LG Optimus 2X nagy teljesítményű Tegra 2 processzora az erőteljes multimédiás funkciók mellett gyorsabb internet böngészést és alkalmazás-használatot, illetve gyakorlatilag képernyőkésés, akadozás nélküli párhuzamos alkalmazás-futtatást (multitask) biztosít.

 

Az LG Optimus 2X okostelefon lelke az 1 GHz-es kétmagos Tegra 2 az NVIDIA® grafikus processzor. Ennek a technológiának köszönhetően a telefont kiváló minőségű audió- és videólejátszás valamint alacsony energiafogyasztás jellemzi. A felhasználók az azonos frekvencián, de csak egy maggal működő processzorokhoz képest gyorsabb internet böngészést (nyilván nem a sávszélesség lesz nagyobb, hanem a böngésző reakcióideje, teljesítménye) és gördülékeny játékélményt tapasztalnak majd. A kétmagos technológia előnyei közé tartozik még a rövidebb érintési válaszidő és az alkalmazások párhuzamos működése (multitask).

Az LG Optimus 2X 1080p HD felbontású videórögzítésre és lejátszásra képes, ráadásul a HDMI tükrözés technológiának köszönhetően a rögzített tartalmak külső megjelenítő eszközökön, Full HD minőségben is élvezhetők. Az LG Optimus 2X bármely DLNA szabványt támogató vezeték nélküli eszközhöz csatlakoztatható (pl. HD televíziók), és a HDMI tükrözés, a gyorsulásmérő és a mozgásérzékelő funkcióiknak hála, a telefon még játékkonzolként is használható. Az okostelefon a fentieken kívül előlapi és hátlapi beépített kamerát, Micro-USB portot, és 1500 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A készülék microSD memóriakártyával is bővíthető.

A telefonon gyárilag Android 2.2 (Froyo) operációs rendszer fut majd, ami igény szerint bővíthető lesz Android 2.3 verzióra (Gingerbread).  Az LG Optimus 2X magyarországi bevezetéséről és árcetlijéről egyelőre nincs bővebb információ. Egy svéd webshopban már megjelent viszont, kártyásan 150e Ft, míg számlásan 95e Ft körüli koronáért.