iXoost Radial6 – Sugárhajtású iPhone-dokkoló

By  | 

Micro Pecorari olasz designer munkája a lenyűgöző iXoost Radial6 nevű iPhone / iPod dokkolóegység, ami szó szerint szárnyakat adhat a zenélésnek.

ixoost_02

A sugárhajtású repülőgépek által ihletett dokkolót a harcászati felszereléseket forgalmazó Avirex céggel együttműködésben alkották meg, ráadásul a preferenciánk szerint az alumíniumötvözet-borítású Radial6-ot legyártják atlaszselyemmel vagy bársonnyal befedve, illetve megmunkálatlan hatással, a kipufogó csonkját pedig krómozott vagy polírozott változatban is.

ixoost-radical-gal2

A hangszórók között találunk két darab 28 mm-es magassugárzót, négy darab 57 mm-es 25 W-os középsugárzót, valamint egy 200 mm-es 270 W-os mélynyomót.

iXoost-Radical6-iPhone-iPad-docking-station_6

Az iXoost Radial6-dokkolót sajnos a legújabb Lightning-csatlakozós iPhone-okhoz már nem lehet használni, hiszen még a korábbi 30 tűs sztenderd Apple-csatlakozóval szerelték fel, ám a 38 – 20.000Hz közötti frekvenciatartományban működő dokkolóra egyéni megrendeléseket fogadnak, ízlés szerint akár V8-as, V10-es és V12-es motorokat idéző konfigurációkban is kérhető, már amennyiben a vásárló hajlandó kipengetni érte legalább 8.000 eurót (~2.45 millió Ft).

Akiknek esetleg nem telik ilyesmire, az a Fuorisalone-ban, az Avirex milánói múzeumában élőben megtekintheti április 12-étől.