Netbook méretű iPhone billentyűzet – Ion iType

By  | 

Az ION Audio leginkább analógból digitálisba és visszakonvertáló cuccairól lehet ismerős. Az ő nevükhöz fűzödik a vinyl-ről mp3-ba konvertáló lemezjátszó, meg a videókazettákat Quicktime-ba archiváló készülék is. A CES2010-en közel egy tucat újdonsággal álltak elő. A legfurább szerzemény az iType, mely egy teljes méretű QWERTY billentyűzet és dokkoló iPhone tulajdonosoknak.


Az elsőre meglepő és teljesen haszontalannak tűnő kiegészítő az érintőképernyő virtuális klaviatúrájának piszkálásba fáradt versenyzőnek nyújthat némi megkönnyebbülést hosszabb gépelnivalók esetén. Persze nem ilyen egyszerű, hiszen az Apple tiltja mindenféle külső beviteli eszköz használatát, az csak a hozzájáró appal használható, azaz, amit begépelünk át kell majd kopizni, pl. egy emailbe. Szóval jailbreak, akkor viszont bármilyen Bluetooth billentyűzet rácsatlakoztatható és minden appal használható, ha minden igaz.
Az ION iType $70-ért (12 900,- Ft) gyakorlatilag egy kisképernyős, lassú, 1 kilós netbookot varázsol übermobilunkból. A második félévben érkezik.

13 hozzászólás