ASUS NX90Jq laptop dupla touchpaddel

By  | 

Az ASUS legújabb laptopja nem véletlenül néz ki ilyen jól. A letisztult vonalvezetésű alu gép megjelenése a dán high-end audio gyártó a Bang & Olufsen dizájnereinek munkáját dicséri. Az élekről, sarkokról, anyaghasználatról, a legkisebb részletekről, sőt még a sajtófotók színteréül szolgált beton loft enteriőrökről is ordít a B&O életérzés. Mindez pedig egy minimum kétszeres szorzóval az árcetlin is visszaköszön majd, abban biztosak lehetünk.

Ahogy a fotókon a billentyűzet vs. képernyő arányából is látszik nem egy kis gépről van szó, ráadásul az amúgy is hatalmas 18,4 collos full HD LED kijelző két oldalát még egy-egy B&O ICEpower hangszóróval is megtoldották. Az igazi érdekesség azonban a billentyűzet job és ball szélén látható, ugyanis az Asus NX90Jq bizony két touchpadot kapott!

Nem mintha nem fért volna el a space alatti hatalmas csiszolt alu csuklótámaszon. A dual touchpad azonban inkább öncélú design elem, mintsem gyakorlatban is hasznos fícsör. A többség középen, alul fogja keresni, nem megy a multitouch, azaz a kettőt nem használhatjuk egyszerre, mert olyan mintha két egeret rángatnánk, DJ-zni sem lehet rajta, így legfeljebb a balkezesek örülhetnek, hogy ez egyszer rájuk is gondoltak.

De a motorház fedele alatt megbújó részletekről se feledkezzünk meg. Ott is minden rendben van. Az Asus NX90Jq-ban egy Intel Core i7 proci ciripel, Mellette egy NVIDIA GeFore GT 334M videókártya, dupla winyó (2*640GB), Blu-Ray és már USB 3.0 kompatibilis. Hamarosan kapható. Árcetli: $2500 (475 000,- Ft), ami nem olcsó, de a 18-19 collos kategóriában egyáltalán nem sokkoló.