Extrém pályaszállás: 2700 méteren lebegő felvonóban kialakított hotelszoba

By  | 

Ha síelés, akkor mindenképpen a pályaszállás a tuti. Ki szeretne lécekkel, boarddal, bakancsban akár csak 5 km-t is autózni, buszozni, ha a pályán lévő rönkházban elköltött kiadós reggelit követően, csak a léceket kell felpattintani és máris nekivághatunk a lejtőnek. Akinek ez sem lenne elég, és tovább fokozná az élményeket, az AirBnB jóvoltából most egy a francia Alpokban kifeszített drótkötél közepén libegő luxus felvonókabinban tölthet el egy éjszakát negyedmagával.

airbnb_felovo_hotel_courchevel_10

Az Airbnb-vel egyedi szálláshelyekre találhatsz különböző emberek otthonaiban, a házaktól és lakásoktól kezdve lombházakon át akár egy jurtáig, így nem véletlen, hogy a dublini központú cég egy ilyen promócióival kívánja couchsurfing szolgáltatását népszerűsíteni.

airbnb_felovo_hotel_courchevel_03

A Courchevel síközpont a francia Alpokban található, 127 sílifttel, 223 db, összesen 150+ km hosszú pályával, több mint tíz 3000 méter körüli és két 3500 méter feletti csúccsal, igazi síparadicsom. 2700 méteren található a La Saulire csúcs. Az ide vezető óriás kabinos felvonó március 6-án nem fog üzemelni, ugyanis egy szerencsés nyertes a kabinban kialakított lakosztályban tölthet el egy éjszakát.

hotel_courchevel_02

A szakadék felett drótkötélen, a jó alvást elősegítve himbálódzó átmeneti hotelszobában két franciaágy található, összesen 4 férőhellyel. A nyeremény, a szolgáltatás része, hogy a pályalakókat motorszánnal felviszik a csúcsra, ahol beszállhatnak kabinba, amit előzőleg megtöltenek egy napra elegendő élelemmel, pazar kajákkal, borokkal, italokkal.

airbnb_felovo_hotel_courchevel_02

Reggel hófehér 360 fokos panoráma tárul elénk. Ha hajnalig fennmaradunk (mármint ébren:) vagy bevállaljuk a korán kelést, akkor lenyűgöző napfelkeltében lehet részünk és tuti mi leszünk az elsők a pályán. Hogy egy kicsit belerondítsunk a romantikába: a WC-t kérdést nem tudni hogyan oldották meg, megoldották-e…

airbnb_felovo_hotel_courchevel_05

Ha valaki nem tériszonyos, akkor kivételesen nem csak álmodozni lehet, hogy dejó lenne, hanem meg is lehet nyerni az egyéjszakás kalandot a felvonóban. A promóció pár napja indult és február 26-ig tart. Mit kell tenni az ügy érdekében?

  • A szállás oldalán az „Üzenet a házigazdának” gomb segítségével maximum 100 szóban (angolul vagy franciául) meg kell fogalmazni, hogy miért téged válasszanak.
  • AirBnB accounthoz tartozó emailről kell küldeni
  • Elbírálás súlyozása: 70% eredetiség, kreativitás + 30% lelkesedés
  • Feltétel a betöltött 18. életév

Ha valakinek sikerül Magyarországról (úgy látom nincs kizárva egyetlen ország sem), akkor utólag szívesen beszámolunk majd az élményekről. Fotózzatok!

1 hozzászólás

  1. shg

    2015. február 3. kedd at 19:51

    Szerintem megoldották a wc-t ugyanis ha jobban megnézitek a képeket, a kabin ajtótól nézve jobb belső sarkában van egy kis leválasztás. Ez a fal mindkét részen látszik, ott lehet a wc. (valszeg mobilbox)