HTC Tattoo – Androidos mobil olcsón

By  | 

A HTC bemutatta az eredetileg Click néven beharangozott HTC Tattoo-t, mely jelenleg a legolcsóbb Android alapú mobilnak számíthat, bár az árát még nem hozták nyilvánosságra:)

Ami a külsőségeket illeti egy 2,8 collos 240*320 pixel felbontású érintőképernyővel állunk szemben, melyet 5 további gomb egészít ki. A lekerekített, íves vonalvezetésű, vékony kézbe simulókészülék hátlapját egy HTC + Android logó imprint dísziti. Erre utal a Tattoo elnevezés is. A júzerek online megtervezhetik, majd megvásárolhatják egyedi tetkójukat, vagyis telefon elő- és hátlapjukat, míg a működés, a szoftveres rész a Hero-ban bemutatkozott HTC Sense interfész segítségével varászolható egyedivé. Méretei: 106*55*14 mm, 113 gramm.

Belsejében egy 528 Mhz-es proci ketyeg, ehhez jön 512MB ROM és 256MB RAM, mely microsSD-vel tovább bővíthető. Internetre felcsatlakozhatunk 3G-n, WiFi-n és HSPA-n keresztül is és ha már a kapcsolatoktál tartunk természetesen a Bluetooth sem maradt ki belőle.

Androidos mobil lévén a HTC Tattoo tartalmazza a Google mobil szolgáltatásait: a Google Maps-et (GPS is található benne), a keresést, a Google Mail, valamint az Android Marketet, ahonnan a felhasználók több ezer népszerű alkalmazást és játékot tölthetnek le és a tavasszal bemutatott HTC Footrpints szolgáltatás sem hiányozhat. A telefonban számos hardveres extra is megtalálható, például 3,2 megapixeles kamera, 3,5mm stereo jack kimenet, valamint gyorsulásérzékelő.
A HTC Tattoo-t október elejétől lehet megvásárolni Európában, a világ többi piacára pedig a következő hónapokban érkezik a készülék $350-osra (65 900,- Ft) becsült árcetlivel.

15 hozzászólás

  1. kár hogy nem két hónapja jött ki.

    2009. szeptember 16. szerda at 21:34

    .

  2. kár hogy nem két hónapja jött ki.

    2009. szeptember 16. szerda at 21:34

    .