Nissan Juke Nismo RSnow

By  | 

A megosztó külsejű, de azért inkább szerethető kategóriába sorolható Juke a Nissan igazi játszótere, ahol a mérnökök, a formatervezők és a marketing csapat is elengedheti magát, túlléphetnek a megszokott korlátokon és saját területeinken merészebben kísérletezhetnek. Ki is használják a lehetőséget, gondoljunk például csak az eszement 545 lóerős GT-R verzióra, vagy a Star Wars-os reklámszpotokra. 

nissan-juke_rs_snow_lanctalp_01

A legújabb Nissan Juke modding a sokatmondó RSnow nevet kapta. A négy keréken gördülő teknőspáncél alá ezúttal lánctalpakat pakoltak. A show nem öncélú: a lánctalpas Juke egy finn autósiskolában tesz mindennapos szolgálatot, ahol a vezetéstechnikai tréningek keretében többek között a jégen, havon történő manőverezést oktatják. Valószínűleg ez a mentőjárgány, ami a hóban ragadt mazsolákat kihúzza, de cégérnek sem rossz.

nissan-juke_rs_snow_lanctalp_02

Az autó alapja egy gyári Juke Nismo RS. Egy 210 lóerős, négyhengeres, 1.6-os turbómotor dolgozik a motorháztető alatt. Ehhez jön egy sportosra hangolt Xtronic CVT fokozatmentes automata váltó. Az öszkerékmeghajtású járgány 18”-as peres kerekei helyére pedig az American Track Truck cégtől $15.000-ért (kb.4 millió Ft) berendelhető lánctalpakat pattintottak fel, amellyel, akár 100km/h sebességre is képes porhóban a kis méregzsák.

Ha majd a nagy márciusi hóban érkezik az SMS, hogy át kell ülni egy másik autóba, akkor ez legyen az.