HP TouchPad + HP Pre3 + HP Veer

By  | 

A CES-re ugyan nem készült el a prototípus, de a HP végül pár napja lerántotta a leplet saját tabletjéről a HP TouchPad-ről.

Megjelenésben, hardveres paraméterekben, méretben nagyjából iPad és társai, beállt a sorba, viszont, ami az oprendszert, így a szoftveres oldalt illeti nem erősíti egyik tábort sem, hanem a Palm vagyis most már HP webOS 3.0-t használja. Így különböző látványos módokon képes lesz más webOS 2.2-t használó készülékekkel kommunikálni.

Ilyen készülékek például a párhuzamosan bejelentett két mobil: az elsősorban üzleti felhasználásra szánt QWERTY + érintőképernyős HP Pre3 és a  szuper mini, hitelkártya-méretű szintén touchscreenes és QWERTY-s HP Veer, melyet elsősorban fiatalabbaknak szánnak és üzenetküldésre, facebookozásra, zenehallgatásra és szórakoztatásra lett kiélezve. Előbbi 1,4GHz-es, utóbbi 800MHz-es Qualcomm procival.

A fenti mobilok bármelyikét a TouchPad-hez érintve adatokat szinkronizálhatunk, hívást fogadhatunk a tablet segítségével, érintéssel átkopizhatunk egy linket, vagy a tableten otthon olvasgatott cikket szintén csupán a Touchpadhez közelítve átemelhetjük a mobilra, hogy aztán a metrón ülve folytassuk az olvasgatást. Természetesen fordítva is működik a telefonkönyvet ugyanezzel a módszerrel egyszerűen lementhetjük a táblagépre.

Nézzük a specifikációt: 9,7 collos 1024×768 pixel felbontású érintőképernyő, 1,3 MP előlapi webcam, 1,2 GHz-es kétmagos Snapdragon proci, A- GPS, WiFi, 3G, Bluetooth, 512 MB RAM, 32GB flash memória, digitális iránytű, gyorulásérzékelő, fény szenzor, giroszkóp, 3,5mm jack, hangszóró. Méretek: 140x190x13,7 mm, 740 gramm. Opcionális kiegészítőként Bluetooth klaviatúrát és dokkolót is vehetünk hozzá. Megjelenés: 2011. nyár. Árcetli egyelőre nem ismert.