Motorola Atrix 4G – Hibrid okostelefon drága kiegészítőkkel

By  | 

A Motorola kicsit megkésve, de annál nagyobb lendülettel igyekszik felzárkózni a mobil eszközök piacán, a korábban beharangozott, Android 3.0 Honeycomb oprendszert használó Xoom tablet megjelenésével szinte egyidőben startol az új Motorola Atrix 4G hibrid okostelefon is február végétől.

 

A kétmagos Nvidia Tegra 2-es processzor, az 1GB belső memória, az SD kártyákkal 48Gb-ig bővíthető kapacitás, Android 2.2-es rendszer és az 5 megapixeles kamera hozza az elvárásokat.

Hanem azért a Motorolának is villantania kellett egy újdonságot, hogy lehetőleg az Atrix 4G-t válassza mindenki: a felhasználás több platformon lesz lehetséges, például a külön kapható laptopos dokkolóra rátéve a jegyzetelés, sms-ezés a számítógépes billentyűzettel is megoldható, még egy Angry Birds is belefér egy unalmas céges meeting közben a laptop képernyőjén. Egy másik dokkal pedig tévére vagy a PC monitorjára köthető a telefon, és HD-ben nézhető minden telefonos videó.

Az ördög viszont a részletekben rejlik: a telefon még elég olcsónak is mondható 200$-os vételárért (~40.000 Ft), de ehhez kemény két éves AT&T-s hűségnyilatkozat is tartozik, valamint a laptopos dokkoló ára az, ami extrém borsos, 500 dollárért (~100.000 Ft) kapható hozzá külön. A telefon és laptop-dokkoló együtt valamivel kedvezményesebb vétel, ugyanúgy 500$-t kóstál az AT&T-nél, de ehhez havi 20$-os külön tetheringes előfizetést is venni kell, szóval nem egyszerű a történet. Ennek megfelelően a HD-s multimédia dokk sem olcsó mulatság, további 190$-t (~38.000 Ft) kell érte perkálni, szóval majdnem olyan, mintha még egy telefont kellene megvennünk, de kicsit enyhíti a dolgot, hogy a dokkhoz jár Bluetooth-os billentyűzet egér is. Önmagában jó vételnek tűnik az Atrix 4G, de kiegészítőkkel együtt már drágább lesz egy sima iPhone 4-nél is. Motorola Atrix 4G