HP DreamScreen – több mint képkeret

By  | 

A pár éve oly divatos digitális képkeretekről nem sokat lehetett hallani mostanában, így épp ideje volt, hogy a HP megjelenjen a DreamScreen-nel. A zongoralakk fekete digi keretek természetesen vezetéknélkül, WiFi-n fogadják a fotókat, zenéket, videókat. Erre 2GB belső memória áll rendelkezésre, mely ha nem lenne elég, úgy bármilyen típusú memóriakártyával, illetve USB winyóval is bővíthetjük.

 

A DreamScreen simán felcsatlakozik a PC-nkre és onnét streameli a zenéket, melyek beépített sztereó hangszóróin keresztül szólaltat meg. De interneten keresztül a népszerű zeneajánló site-ra a Pandora-ra vagy a 10 000+ internetrádió valamelyikére is szívesen felcuppan.

 
Ha unjuk már a saját fotóink nézegetését, nézegessük másokét. Facebook-ról vagy Snapfish-ről. Természetesen az ébresztőóra funkció sem maradhatott ki, sőt még 5 napos helyi időjárás előrejelzés is jár a reggel 7:45-ös csipogás vagy mp3-as zúzás mellé. Zenék és fotók mellett MPEG 1, 2, 4, H.264 videókkal is megbírkózik.

Sajnos nem érintőképernyős és böngésző sem került rá, így nem Facebook-hozhatunk, e-mailezhetünk reggel a WC-n ülve. Ellenben távirányítóval piszkálhatjuk, illetve a keretbe rejtve érintőgombok is találhatóak, melyek alapból egyáltalán nem látszanak, csak ha a kerethez érünk.

A 800*480 px felbontású kütyük két méretben, 10,2 collos illetve 13,3 collos képátlóval érkeznek. A kisebb DreamScreen 100-as modell mel ymár most kapható $250-ba (48 900,- Ft), míg a nagyobb DreamScreen 130-as verzió $300-ba (57 900,- Ft) fáj.Ez utóbbi október 11-én érkezik. Videó a tovább után!