Stonehenge zsebóra

By  | 

A Stonehenge a világ leghíresebb megalit emléke. A Stonehenge még ma is megmagyarázhatatlan rejtély, pedig már sok pazar elme kísérelte meg, hogy feltárja a titkát. Talán a mai obszervatóriumok elődje volt, és fontos asztronómiai események előrejelzésére szolgált. Fekvése is arra enged következtetni, hogy felhasználható volt az égitestek mozgásának, mint pl. a holdfogyatkozásoknak és a napfordulóknak a nyomon követésére. A világ legnagyobb naptárának tartják ezt a hatalmas naptár-obszervatóriumot.

A misztikus időmegmondó építmény ezentúl már zsebrevágható óra formájában is elérhető azok számára, akik túl egyszerűnek találják a digitális feliratra történő pillantást vagy a kis- és nagymutató kombináció összerakását a pontos idő leolvasásához.

Az órát felnyitva az egyik felében a Stonehenge precíz miniatűr mását találjuk, míg a másik felében egy iránytűt. A kettő segítségével megmondható a pontos idő, ha éppen nem esik az eső. Hogy a Stonehenge leolvasási képességünk igazán fejlődjön és gyakrolás közben ne érjen tól sok frusztráció az órában referenciaként található egy hagyományos analóg óra is.

Ezüst és aranyszínű változatban kapható $39.95-ért (kb.8.500,-Ft)

http://www.stonehengewatch.com/