Hitech szörfdeszka – Pukas and Technalia

By  | 

A Pukas and Technalia csapata elkészítette a világ technológiailag legfejlettebb szörfdeszkáját, de nem olyan értelemben, mint az 5-6 éve készült Intel board, melybe procit, winyót, WiFi-t és egy LCD kijelzőn applikáltak, hanem a szörfösök technikájának fejlesztésére, adatgyűjtésre, elemzése vagy kihegyezve.

Eddig, csak az „Odanézz mekkorát ugrott!” vagy „Szerintem ő a hullámok császára, a leggyorsabb, akit valaha láttam!” elismerő felkiáltásokkal illeték a versenyzők társaikat, de most ezek a kimagaslónak tűnő teljesítmények azonnal objektív számokba, statisztikákba fordíthatóak, az ezekből nyert megállapítások, tanulságok pedig a sportolók technikáját, illetve a deszkák fizikai tulajdonságait csiszolhatják.

Pukas and Tecnalia hitech deszkája, akár csak egy játékra kiélezett mobiltelefon, vagy mozgásvezérelt konzol kontrollerje meg van pakolva egy rakás szenzorral: gyorsulásmérő, digitális iránytű, giroszkóp, GPS, hullámérzékelő, előrejelző stb. Az így begyűjtött adatok pedig vezeték nélkül valós időben kerülnek továbbításra a szárazföldön a technikai személyzet által figyelt laptopra.
Videó a tovább után!