R-Kaid-6 – házi készítésű retro játékkonzol

By  | 

A mostani konzoljátékok kínálatába már nemigen férne el egy negyedik versenyző, a Nintendo-Sony-Microsoft hármas elég jól felosztotta egymás között a viszonyokat. Szerencsére a R-Kaid-6 nevű konzol nem is igyekszik befurakodni a nagypályások közé, mindössze Love Hultén svéd tervező steampunk stílusú egyedi videójátékáról van szó.

A tervezőt mindig is izgatták a retro megoldások, legutóbbi kreálmánya egy Sputnik 0667 nevű faborítású all-in-one számítógép volt, ezúttal pedig az örök klasszikus Atari 2600-as platform ihlette meg, és hozzá is fogott, hogy fából, egy 10 éves kiszuperált asztali PC-ből és arcade játékoktól ismerős joystick-okból egy új játékboxot fabrikáljon.

Az R-Kaid-6 konzolt a gépre kötve leginkább a Maximus Arcade-hoz hasonló front-end felületen lehet régi klasszikus játékokat emulálni minden korábban megjelent játékplatformról (pl. Atari 2600, Super Nintendo, Gameboy, Sega Genesis stb.), szóval nem kifejezetten Modern Warfare 3-volumenű játékok futtatására lett kitalálva, inkább csak a régi játékok hangulatát próbálja visszahozni, szépen megmunkált, fafaragásokkal díszített köntösben. Külön árcímke nincs a konzolhoz, de kérésre persze rendelni lehet a készítőtől.