Gyorsulási infók a BMW M kormánykeréken

By  | 

Vezetés közben sokszor zavaró lehet a túl sok kijelzett információ a műszerfalon, ám ha épp szem előtt helyezik el, mondjuk a kormánykerék tetejére, akkor már közel sem olyan nagy mértékben vonja el a tekintetet az útról. Ezt a BMW frappánsan megoldotta az új M Performance Sport kormánykerékkel, 12 óránál (a közepén) egy kis OLED-kijelzővel, kétoldalt pedig egy-egy LED-es mérőeszközzel.

Háromféle üzemmódban használható a BMW-s kormány, név szerint Efficient Dynamics, Sport és Race módok közül lehet választani, amiből az első kategóriában olyan információk olvashatók le, mint például a km/óra (illetve mérföld/gallon) fogyasztás, átlagsebesség, stopperórás menetidő, a gazdaságos üzemanyag-felhasználást jelző index, valamint a hűtővíz és az olaj hőmérséklete.

A Sport módban az oldalirányú erőket kísérhejük figyelemmel (nevezetesen, hogy hány G-s erőhatás történik kanyarodáskor), illetve a váltásra vonatkozó indikátorok villognak oldalt. A száguldást kedvelőknek a Race mód lehet a legérdekesebb, itt a Lap módhoz beállítható egy versenykör hossza, aminek a megtételét monitorozni lehet, sőt a Sector módban ezt tovább lehet bontani részidőkre is, és a Quarter mile race-ben pedig negyedmérföldes gyorsulási teszteket lehet rögzíteni, amin belül a maximum sebességet és a reakcióidőt is remekül mérni lehet. A BMW M Performance kiegészítők közül ez a kormánykerék potom 1.700$-os árcímkével rendelhető (~380.000 Ft).


Videó a tovább után!