GPS futókesztyű nem csak kiborgoknak

By  | 

A kiborg kézfejre hasonlító Vie (nem wii) sportkesztyű elsősorban futóknak készült és mint ilyen egy futóóra legfontosabb funkcióival van felvértezve. Különlegessége az integrált GPS és a teljes kézfejet beborító kijelző, amire akár egy Google Map is kivetíthető:

A Vie leendő tulajdonosai megtervezhetik az esti futóútvonalukat, futás közben új útvonalakat fedezhetnek fel és rögzíthetnek, megjeleníthetik Vie tulajdonos társaik pozicióját, akikkel szó szerint összefuthatnak valamelyik sarkon, illetve segélyhívásra is alklamas. Személyi edzőként is használható: amikor egy mobil rezgőhívásához hasonlóan gyorsan vibrál, fel kell pörgetni az iramot, a nyugodtabb jelre jöhet a lassítás vagy levezetés a végén. Spanolhatunk más futókkal, ismerősnek jelölhetjük őket, VIEmate-kké válhatunk és online akár egymás eredményeit is összehasonlítgathatjuk, mindezt Bluetooth-on keresztül. Az ismerősnek jelölés klasszikus módon történik: kézfogással! Ha mindkét játékos Vie kesztyűben rohangál este az utcán és egy sarkon összefutva kezetráznak, akkor az online felületen ismerősőkké válnak!

A GPS futókesztyű teljesen vízálló, szélálló (jelentsen, amit akar), lélegző anyagból készül. A gyártási költségek alacsonyan tartása érdekében one-size-fits-all, azaz egy minden kézre illeszkedő méretben készül. Mivel ujjatlan kesztyűként illeszkedik a kézre, így a mozgásban, futásban sem zavar, a készülék pedig az ujjak mozgatásával irányítható, mintha lég-zongoráznánk. Feketeöves Guitar Hero ninják előnyben. Az egyes ujjak megmozdítása, egy-egy ikon, gomb lenyomásának felel meg, amiről diszkrét rezgő és fényvisszajelzést is kapunk az OLED-eken keresztül, hogy valóban lenyomtuk a gombot. Saját shortcutokat is beállíthatunk. A kesztyű a futáson, kocogáson kívül csapatjátékokra is kiterjeszthető akár. Némi gyakorlás után rezgő kézjelekkel milyen jól elkommunikálna pl. egy focicsapat.

A Vie GPS sportkesztyűt a francia Du Tran Nguyen (Monash Egyetem) tervezte és Ausztrál design versenyen aratott vele nagy sikert. Egyelőre koncepció, boltokban még ne keressük.

Kapcsolódó cuicc: GPS óra futáshoz – Garmin Forerunner 405