Nintendo 3DS

By  | 

Amerikai idő szerint ma reggel a Nintendo minden előjel nélkül, bejelentette legújabb hordozható játékkonzolját egy roppant szűkszavú tíz soros sajtóközleményben, melyből az érdemi rész nagyjából három sort tett ki, így az érdeklődés felkeltése után maradnak a találgatások.

Annyi biztos, hogy egy 3D szemüveg nélkül is élvezhető 3D játékkonzol érkezik legkésőbb egy éven belül, melyről majd a június 15-17-én Los Angelesben megrendezésre kerülő E3 kiállításon tudhatunk meg bővebb információkat. A Nintendo 3DS visszafelé kompatibilis lesz a korábbi Nintendo DS sorozattal, azonban nem egy módosított verzióról, hanem hardveresen is egy teljesen új készülékről van szó.

A speckó szemüveg nélkül is élvezhető 3D kijelzők már léteznek egy ideje. Nekünk is volt szerencsénk egy ilyen TV-hez a 2009-es CES-en. Azonban nem igazán terjedtek el, mivel ezen kijelzők esetében a 3D hatás csak úgy érvényesül, ha pontosan középen és merőlegesen nézzük a képernyőt, ami a nappaliban körbeült TV esetében nehezen kivitelezhető, azonban egy kézben tartott kütyü esetén akár életképes is lehet.

A hordozható Nintendo sorozat első példányát egyébként 2004 végén mutatták be, nagyjából a Sony PSP-vel egyidőben, de azóta a Nintendoból több mint kétszer annyi, 125 millió példány fogyott.