Goldmund Telos 5000 – Nyers erő

By  | 

A Goldmund legújabb referencia erősítője igazi csúcsragadozó, minőségben, méretben, teljesítményben és árban is maga mögött hagy majdnem minden más versenyzőt. A Goldmund mérnökei 3 évig fejlesztették a Telos 5000-est, amely nevéhez hűen 5000 Watt folyamatos leadására képes nullához közelítő torzítással és itt most ne a füllel hallható, hanem a legérzékenyebb műszerek által kimutatható értékekre gondoljunk.

A közel egy méter magas 260 kilós szörnyeteg oldalsó réz hűtőbordáival ugyancsak tekintélyt parancsoló. Az áramellátásról 16 külön tápegység gondoskodik, melyeket a vibráció és zaj minimálisra csökkentése céljából egy speciális műgyanta keverékkel öntöttek körbe. A jel zaj arány 122 dB. Az Alize7 D/A konverter átfogása pedig 130 dB.
Darabja $189.600, azaz mintegy 41,5 millió Ft. És azért fontos hangsúlyozni, hogy darabja, hiszen mono erősítőről van szó, így nem árt ha mindjárt 2 darabot veszünk. A gyártó összesen csak 25 párt készít, de az erős árcédula ellenére már nagy részük előre elkellt.