Brionvega rr227 – 44 éves rádió felplasztikázva

By  | 

A mai gyártók között talán nem cseng túl ismerősen a neve, de az olasz Brionvega az egyik legismertebb és legkeresettebb TV márka volt egykoron. Talán mert a kor legsikeresebb dizájnereit sikerült elcsábítania. A céget egyébként Milánóban alapították 1945-ben. Legismertebb modelljük az 1963-ban napvilágot látott TS502-es, ami csak a „cube” azaz kocka néven terjedt el a köznyelvben.

Legújabb alkotásuk az rr227-es az 1965-ban kiadott Marco Zanuso és Richard Sapper sztárdizájnerek által tervezett rr127-es modell frissítése. A rádió megjelenésén még mindig erős nyomott hagytak a 60-as évek, belül viszont ott figyel a XXI. századi technika. A kötelező AM, FM tuneren kívül a minimál készülék megbirkózik az mp3 és a wma formátumokkal is, csak egy SD kártyát kell bepattintanunk és USB-n keresztül megtöltenünk.

Az RR227-est úgy tervezték, hogy az vízszintesen fektetve és függőleges pozícióba állítva is értelmesen elhelyezhető, kezelhető legyen. A nagy plasztik tégla fekete, fehér és piros színekben érkezik €199 (58 990,- Ft) körüli áron.

Kapcsolódó cucc: Brionvega Alpha Retro TV