Ventilátor nélküli processzorhűtőt dob piacra a Thermaltake

By  | 

Hatalmas méretű, ventilátor nélküli hűtőbordát dob piacra az egyébként is csendes termékeiről ismert Thermaltake. A SonicTower fantázianévvel ellátott hőcsöves megoldással szállítja a processzor hőjét a hűtő hatalmas felületét biztosító lamellákhoz, melyet végül a számítógép házán átmozgatott levegő vesz át.

A SonicTower egyetlen mozgó alkatrészt sem tartalmaz, ezért semmilyen zajt sem generál. A réz alapokra épített, alumínium szárnyakat tartalmazó hűtő súlya tekintélyes, 692 gramm, a hűtő felszerelt állapotában tehát csak nagyon óvatosan lehet szállítani a számítógépet, ha nem akarunk kárt tenni az alaplapunkban.

A hűtő megvásárlása előtt feltétlenül ellenőriznünk kell majd, hogy 112 x 112 x 150 mm-es méreteivel elfér-e egyáltalán a házunkban, illetve a processzor mellett nincs-e olyan alkatrész, amely akadályozná a hűtő felszerelését. Az egyelőre nem ismert, hogy mikor és milyen áron kerül boltokba a méretes processzorhűtő, és azt sem tudni, pontosan milyen foglalatokat támogat majd.

A gyártók az utóbbi időben minden komolyabb hűtőhöz univerzális kitet biztosítanak, így az nem csak egy bizonyos processzorfoglalathoz használható.