Giroszkópos üveggömb válthatja a Segway-t

By  | 

Még el sem terjedt tömegesen, máris komoly konkurenciát kapott a Segway az egyensúlyozva közlekedő eszközök terén. Az egyelőre név nélkül futó koncepciót bizonyos Sanu K R alkotta meg, és első ránézésre talán még nagyobb poén vezetni, mint az állva irányítható Segway-t, ugyanis egy kis üvegbúráról van szó, amibe csak be kell ülni, és az oldalán húzódó, kissé befelé dőlő kerekeken máris suhanhatunk az utakon.

Az egyensúlyozáshoz ugyanúgy giroszkópos technológiát használnának, vagyis nem feltétlenül végig hátradőlve lehet majd benne üldögélni, néha bizony előre kell hajolni, hogy megmozduljon a jármű, a kanyarodáshoz pedig egy joystick lesz a sofőr segítségére, ami praktikusabb és kisebb helyet is foglal, mint egy kormánykerék.

És valószínűleg az sem utolsó szempont, hogy az üvegkalitkában ülve lazán átvészelhetjük az időjárás szeszélyeit, hiszen ugyan kinek van kedve ráállni a fedetlen Segway-re, ha útközben bőrig ázik. A városi jármű prototípusára még kicsit várni kell, mire ténylegesen elkészül, a Kickstarter projektoldalán mindenesetre elég hamar összegyűlhet az induláshoz szükséges tőke.

További Segway killer posztok:

1 hozzászólás