Gömb helyett varázskocka – CubeBrowser

By  | 

Kézbevehetjük, megforgathatjuk, áramoltathatjuk az energiákat,  füstöt fújva, lelazulva belenézhetünk a jövőbe mégsem fogunk látni. A múltba viszont annál inkább. Persze semmi jóslás és szellemidézés, pusztán száraz technológia.

A CubeBrowser egy olyan kocka, melynek mind a 6 oldala egy kijelző és Flickr-ből vagy hasonló online fotómegosztókról szippantja le a képéket. Érdekessége a navigáció. Klaviatúra, gombok, egér nélkül a kockát forgatva böngészhetünk szabadon a fotók között, ami egy érdekes módja a hatalmas adatbázis felfedezésének. 

Jobbra-balra forgatva a galériában lévő fotók között lépegethetünk, míg fel-le forgatva a tag felhőben böngészgetve válthatunk témát és kezdhetünk el egy teljesen más elágazáson keresztül folytatni a felfedezést.

A keret és ki/bemenetek nélküli csupa kijelző határolta kocka egyelőre csak koncepció, de a fejlesztők már elkészítették a CubeBrowser már használható, kézzelfogható, de az ambiciózus tervektől látványban még egyelőre erősen elmaradó prototípust.

A CubeBrowser a német audiovízió  szakos Ludwig Zeller, Andreas Muxel és Charlotte Krauß  közös diplomamunkája.