Fotófülke madaraknak – Mondd, hogy Csíííp!

By  | 

A természetbúvárok egyik legkedvesebb és egyben legmacerásabb hobbija lehet madarakat fotózni, ugyanis csak a legritkább esetben lehet közeli képet megörökíteni róluk, profi felszerelés és minimum többórás egy helyben várakozás szükségeltetik hozzá.

Ezen a problémán segít a Kickstarter oldalon indított projekt, a Bird Photo Booth, ami nem más, mint egy madáretetőnek álcázott „lövőállás”, amit távolról vezérelhetünk, és a kikészített magvakat falatozó szárnyasokról készíthetünk közvetlen közelről jó minőségű felvételeket.

A fémből és keményfából ácsolt etetőben egy iPhone-t vagy egy kamerás iPod-ot rejthetünk el, de aki sajnálná a kedvenc iOS-eszközét kitenni az elemeknek, azok használhatnak például GoPro fényképezőt is erre a célre, sőt a tervek szerint az Android-felhasználók számára is kompatibilis lesz a madáretető platform, mindenesetre a beépített makrolencsék garantálják majd a részletgazdag tartalmat.

Élőkép is stream-elhető iPad-re, iPhone-ra vagy akármilyen PC-re wifi vagy Bluetooth-kapcsolat segítségével, és frappáns módon azonnal továbbosztható a madaras közösségi oldalra (Twitter-re) a megörökített felvétel, legyen szó fotóról vagy videóról.

A Bird Photo Booth-t a készítők 149$-ra lőtték be (~34.000 Ft), amennyiben sikerül beindítaniuk a sorozatgyártást, amire minden esély megvan, ugyanis a 35.000$-os összeg felét már összeszedték a Kickstarter-en és még van három hetük. Az árban persze nincs benne a fényképező vagy az iPhone.

Kapcsolódó portéka: