A Polaroid Snap kamera festékpatron nélkül gyártja a papírképeket

By  | 

Az okostelefonok, a Facebook és az Instagram korában nem tudom mekkora létjogosultsága és piaca van a klasszikus, instant papírképeket készítő Polaroid kameráknak, de a cég új 10 megapixeles kamerával érkezett Berlinbe az IFA 2015-re. Néha azért jól jöhet: ha a hűtőre akarjuk felpattintani vagy nagyinak emlékbe hagyni a családi vacsora után. Üzenetet is lehet írni a hátuljára, pénztárcában is elfér.

PolaroidSnap_01

A Polaroid Snap 10 megapixeles fotókat készít és a Zero Ink technológia (ZINK) segítségével, festék helyett speciális fotópapírt használ, amiben egy polimer védőréteg alatt megtalálhatóak a nyomtatásban használatos alapszínek (CMYK), a ZINK technológia pedig ezeket aktiválja a papíralapú fotó létrehozásakor.

A fotó kevesebb, mint egy perc alatt készül el, mérete elég kicsi 5 x 7,5 cm, kb. névjegykártya méretű, cserébe nem olyan olcsó. 50 db pici fotópapírért 25 dollárt, kb.7.000 Ft-ot kell kicsengetnünk. Maga a kamera viszont nem olyan vészes: $99 (kb.28.000 Ft)

A kamera a 10 megapixeles fotókat egyébként a 32GB microSD kártyáján tárolja és ha szeretnénk (más eszköz segítségével) nagyobban is kinyomtathatjuk.