1 NIKKOR 32mm f/1.2 portréobjektív

By  | 

2 évvel ezelőtt jelentek meg az első cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépek (MILC), köztük a Nikon 1 is. Az egyre népszerűbb kategóriához szépen bővül az elérhető objektívkínálat is. A Nikon legújabb bejelentése a Nikon 1 sorozatra kattintható ultragyors 1 NIKKOR 32mm f/1.2 portréobjektív.

nikon-1-nikkor-32mm

A Nikon CX formátum, a maga 13,2*8,8 mm-es érzékelőjével 2,7-es crop értéket jelent, így a 35mm-es formátumra vetítve kb. 85 mm-nek felel meg, amely valóban a klasszikus gyújtótávolság portrékészítéshez. Az f/1,2-es rekesz egyértelműen nagy fényerejű objektívet jelent, amellyel nagyon korrekt, részletgazdag  arcképek készíthetőek, a beállított kompozíciók esetén az éles téma mellé a nagy rekesszel lágy, elmosódott háttér készíthető, és gyenge megvilágításban is tűéles képek és videók rögzíthetők.

1-Nikkor-32mm-f1.2-lens-with-Nikon-1-J3

A kiemelkedő képminőségű  objektív kilenc objektívelemet tartalmaz hét csoportban. A hétlamellás, lekerekített fényrekesz gondoskodik a kellemes elmosódásról. Az 1 NIKKOR objektív Nikon Nanokristály bevonata nagy mértékben csökkenti a szellemképet és a becsillanást, még ellenfényben is. A Nikon saját Silent Wave Motorja (SWM) lágy és pontos automatikus élességállítást biztosít, és gondoskodik a halk videofelvételről. A kézi vezérléssel fényképezők kedvéért ez az 1 NIKKOR objektív élességállító gyűrűt is kapott, amellyel a keresőbe vagy a monitorra tekintve is állítható az élesség.

nikkor-32mm-portre
Nagy rekesznyílása ellenére az objektív kifejezetten kompakt, alkalmazkodik a Nikon 1 gépek kis méretéhez, kívülről pedig fémborítás védi. Megvásárolható fényes ezüst és félfényes fekete kivitelben. Az objektívhez első  objektívsapka és HB-N107 bajonettzáras objektív fényellenző  tartozik, amellyel csökkenthető az objektívbe jutó, nem kívánt fény, és minimalizálható a becsillanás, így javul a kontraszt és a színtelítettség. A választható kiegészítők között megtalálható a CL-N101 puha objektívtok. A tengerentúlon már előrendelhető $895-ért (200e Ft).
+ 1 Nikkor 32mm f/1.2 tesztfotók itt