Facebook-ozz a gipszeden!

By  | 

A csonttörés sosem kellemes dolog, lehet hordani a gipszet hetekig, a hangulatunkat pedig legfeljebb a ráfirkált üzenetek vagy a változatos színű műanyag verziók dobják fel valamelyest, ezt orvosolandó, Kyuho Song designer a Comfort Cast névre hallgató, ízig-vérig 21. századi gyógyászati segédeszköz koncepcióján dolgozik, ami tulajdonképpen nem más, mint egy technikailag feltuningolt gipszhelyettesítő rögzítés.

ComfortCast3

Egyelőre kartörés kezeléséhez álmodta meg a műanyag borítású kasznit a készítő, ami azon kívül, hogy a megfelelő belső légnyomás kialakításával stabilizálja a sérült kart és hagyja azt szellőzni, számos extra funkciót is rejt, közülük a legjópofább a tetejére másnesesen ráilleszthető, e-ink alapú kijelzős borítás. A kijelzőn Facebook-os üzenetek futnak majd és alapvetően minden esemény megosztható majd az ismerősökkel, mondván, ha már nem vagyunk teljesen 100-asok (persze fizikai értelemben), akkor legalább elszórakozhassunk a gipszpótlékkal. Ez az úgynevezett „SNS mental comfort” funkció valóban arra szolgálna Song elképzelése szerint, hogy az interaktívabb kommunikáció valamivel jobb közérzetet biztosítson a sérültnek a felépülés ideje alatt, amiben bizonyára sok igazság van. LED-es is lehetett volna a kijelző, de a szemnek egy fokkal barátságosabb az e-ink alapú technológia, kevesebbet is fogyaszt, és nem generál elektromágneses hullámokat, ami a készítő szerint legalábbis fontos szempont.

ComfortCast2

Mivel a gyógyeszköz monitorozza a gyógyulás folyamatát, adott esetben az orvossal vagy kórházzal is fenntarható a közvetlen forródrót, ha esetleg segítségre van szükség, vagy ha be kell csekkolni kontrollra. A különböző hosszúságú karok lefedésére 3 méretben készül majd borítás, alatta pedig egy töltő- és egyben fertőtlenítőegység is megbújik, így tehát időnként töltőre is kell tenni a Comfort Cast-ot, ami esténként igen vicces lehet a viselője számára. Biztosan pazar élmény lesz vele az utcán mászkálni, de azért nem kívánunk kéz- és lábtörést.