EasyBloom – az USB házikertész

By  | 

A Barbie-baba, szobanövény, aranyhal, kutya, gyerek felelősségi piramis viszonylag alsó fokán helyezkednek el a növények, de mint élőlények igenis odafigyelést, törődést igényelnek. Ha beszélgetni nem is feltétlenül kell velük, némi fényt és heti egyszeri öntözést azért mindenképpen megérdemelnek. Persze hiába fejlődött ki a felelőségtudat, ha nem vagyunk éppen született kertészek és fogalmunk sincs, hogy a kiszáradás vagy a túlöntözés miatt pusztult-e ki a család kedvenc kókuszpálmája.

Szerencsére most már a szobanövények gondozásában is segítségünkre siet a technika. Az EasyBloom a napfény, páratartalom stb. alapján 5000-es szobanövény adatbázisából megmondja, hogy milyen növény lenne tökéletes választás az íróasztalra vagy a fürdőbe, sőt már meglévő növényeinkkel kapcsolatban is szívesen ad tanácsokat.
Hogyan működik? Szúrjuk a műanyag USB virágot egy cserép földbe a jövendőbeli növény helyére, vagy a meglévő mellé. Egy 24 órás adatgyűjtési periódus után dugjuk a virágot laptopunk USB portjába. Az EasyBloom website-jára csatlakozva hamarosan megtudjuk, hogy melyik lenne a tökéletes túlélőnövény az adott pozícióba, vagy szakértő tanácsot kapunk, hogyan tudnánk kizöldíteni a megsárgult, hullásnak indult leveleket. Árcetli: $59.95 (11 990,- Ft)