Tapintható egyszerűség – Simon Daniel’s Brick Series

By  | 

Simon Daniel angol designer munkái és ötletei azért egyediek, mert egyszerű és letisztult megoldásokat alkalmaz, és mégis teljesen új dolgokat alkot velük. Legújabb sorozata a Bricks fedőnevet viseli, ebből szemezgetünk párat.
A Rewind Music Player egy teljesen átlagos zenelejátszó, de visszaidézi a régi magnókazetták hangulatát: számot váltani, illetve hangerősséget állítani a két lyukba belenyúlva lehet.  

Még több Bricks cucc a tovább után

Hordozható DVD-lejátszóként funkcionál a Roaming Projector nevű termék, illetve számos kimenete révén digitális televíziózásra is alkalmas. Különlegessége, hogy nincs külön képernyője, hanem egy felületre vetíti ki a mozgóképet, szóval mozizhatunk vele akár a plafonra vetítve is.

USB háttértárból rögtön kettőt is kapunk: a Value Data esetében kis téglalap formájú, USB-kimenettel rendelkező lapkákról van szó, egyik Travel Data (utazásokhoz), a másik Reserve Data néven ismert (back-up háttértár). Egyenként 25 GB-os kapacitással bírnak, szóval amilyen picik, olyan hasznosak lehetnek.

Végül egy érdekes megoldás reggeli ébredésünknél tapasztalható feszültség-levezetéshez: a Pushover Clock alapállapotban álló helyzetben van, és ébresztéskor hangosan berreg, amit csak akkor hagy abba, ha ténylegesen beleütünk, így az eldől és el is némul. Nem mellesleg csak így mutatja a pontos időt, viszont legalább nem menekül el sunyi módon úgy, mint a Clocky.