Iraki veterán vs. joystickhuszár – Modern Warfare 2

By  | 

A brit kütyükről, játékokról szóló, a Channel Five-on futó TV műsor a The Gadget Show szerkesztőinek támadt egy merész ötlete és érdekes kísérletbe vágtak. Arra voltak kíváncsiak, hogy a Modern Warfare 2 első single player pályáját (The Pit) ki tudja rövidebb idő alatt teljesíteni egy Boszniát és Irakot is megjárt veterán SAS mesterlövész vagy a műsorvezető Jason Bradbury.

Persze mindenki a saját élőhelyén mutathatta meg mit tud. A biztonsági okokból képernyőn arcát nem vállaló és csak SID becenéven szólított SAS katona számára teljes harci felszerelésben a való világban fog küzdeni, míg Jason a fotelből a képernyő előtt. Ehhez a műsor szerkesztői egy hét alatt megépítették a Pit pontos 1:1 arányú valós mását, melybe elhelyezték a különböző színnel jelölt, ellenséges katonákat illetve civileket szimbolizáló 2D figurákat is.

Mindkettőjük egy MP5-ös géppisztollyal állt be  a kiinduló boxba (Jason nem használhatta az M9-est). A Heckler & Koch MP5 az 1960-as években a NSZK-ban kifejlesztett 9 mm-es géppisztoly-család, melynek közel harminc változata létezik. Jelenleg az egyik legelterjedtebb gépfegyver. A világ számos országában (Magyarországon is) különleges erőknél, hadseregben is alkalmazzák.

Eldördül a rajtpisztoly. SID mészárolja a rosszfiúkat, 2 másodperces előnyre tesz szert, elsőnek jut be az épületbe és megy fel a lépcsőn, majd előnye csökken, de Jason csak annak köszönheti győzelmét, hogy a vége felé sikerül egy lövéssel két célfigurát is leterítenie, ami a valóságban nem túl életszerű.

Az összehasonlítás érdekes, látványos, de nyilván semmi értelme a szórakoztatáson felül. Akármilyen realisztikus is a MW2 ez almát a körtével. A reflexek fejlesztésén kívül valószínűleg semmi hatása nincs a MW-nek, ha az ott elsajátított dolgokat élesben, élőben szeretnénk alkalmazni. Jason gyíktestével valószínűleg a 3 kg-os géppisztollyal és felszereléssel végig sem tudott volna futni a pályán 30 mp alatt, illetve a másik oldalon SID ravaszhoz szokott ujja sem vitte volna sok sikerre Xboxon, ha nem próbálta korábban a játékot. Videó a tovább után!