Csillagromboló grillsütő a kertben

By  | 

Nemrég Lance Greathouse, egy Phoenix-i fogorvosi lézerek szerelésével foglalkozó szakember fogta magát, és otthon összebarkácsolt magának egy grillsütőt a kertjébe. Ez még önmagában nem lenne nagy szám, de ha jobban szemügyre vesszük, miket applikált a szerkezetbe, máris érdekesebb a koncepciója.


Az all-in-one party-grillsütőben megtalálható egy hűtő, amiben sütögetés közben behűtheti a söröket, valamint LCD-képernyő és egy 250 wattos hangszóró-rendszer van beépítve az oldalába, ezen a meccsek mellett mp3-lejátszóról is bömböltethető a zene. A grillsütő másik oldalán helyet kapott egy laptop is külön netkapcsolattal, ezt arra találta ki a szerelő, hogy webkamerával nyomon követhető legyen a sütés (vagy épp az egész kertiparti), ha a szakács épp mással lenne elfoglalva.

Még a parasztvakító elemekre is jutott ideje Greathouse-nak: neonfényeket szerelt az elejére, egy tűzlabdákat eregető hengert rakott a sütő tetejére, joystick-ot használt a kocsi irányítására, valamint megoldotta, hogy a hűtő távirányítással nyitódjon ki a vendégeknek.

Tulajdonképpen az egész ötlet onnan adódott, hogy egyszer egy kocsi mögött haladva feltűnt neki az előtte lévő autó csomagtartójában felpakolt plazma-TV, grillsütő, hűtőszekrény és egyéb háztartási kellék, ezért gondolt egyet, és egyenként összeszedte ugyanezeket, és kedvenc hobbijának hódolva egyben összeszerelte őket. Természetesen használt és olcsó darabokat keresett, ezért is jöhetett ki 650$-ból (~123.000 Ft) az egész masina, amibe még egy kerekesszéket is beapplikált egy az egyben. Sorozatgyártásra még ne nagyon számítsunk a közeljövőben, csak ezzel az egy prototípussal 4 hónapot dolgozott a szakember.

Kapcsolódó grill cucc: