Computex 2013: ASUS VivoMouse és VivoPC

By  | 

A Computex 2013 expó nulladik napjára időzítve az ASUS számos újdonsággal készült, az egyik érdekességnek egy spéci periféria, a VivoMouse ígérkezik. A VivoMouse tulajdonképpen egy vezeték nélküli egér és egy touchpad keresztezése, és az ASUS interpretálásában a világ első ilyen jellegű hibrid kiegészítőjének számít. Az 1200 dpi-s optikai szenzorral ellátott, 2.4 GHz-en kommunikáló egér borítása sem teljesen szokványos, fémből van és ergonómiailag nagyon is tetszetős, a touchpad-es kialakítás pedig nagyrészt különböző funkciók előhívását szolgálja elsősorban az asztali gépeken, de akár távirányítóként is használható.

ASUS_VivoMouse

Az elsősorban Windows 7-re és Windows 8-ra kihegyezett egeren működni fognak az Apple Magic Mouse-nál látott suhintós és kétujjas mozdulatok, sőt a kör alakú touchpad-en sugárirányban és más alakzatban is lehet értelmes utasításokat is kiadni, a kétujjas zoom-olás, forgatás és lapozgatás remekül megy vele, csak győzze megjegyezni a felhasználó, melyik ujjmozdulat mit is csinál majd pontosan.

ASUSVivoPC_Web

Viszont ha már kihozott egy perifériát az ASUS, akkor már rögtön hozzá is csap egy hozzá passzoló számítógépet, VivoPC néven. a A fémházas asztali minigép mindössze 56 mm magas, egy A4-es lapnál is kisebb helyet foglal az íróasztalon, és többek között olyan extrákkal próbálják majd népszerűsíteni, mint a 802.11ac szabványú wi-fi a HD videó stream-eléshez, az opcionálisan 3.5 vagy 2.5 inch-es SATA 6Gb/s-os szabványú merevlemez, a 2db USB 3.0-s és 4 db USB 2.0-s port, illetve az ASUS saját SonicMaster audiós technológiája. A VivoMouse és a VivoPC áráról még nem adtak bővebb információt, a megjelenésüket mindenesetre 2013. harmadik negyedévére teszik.

ASUS_VivoPC