Bugatti Veyronomat Kurata-ra cserélném…

By  | 

Hamarosan felbukkanhatnak a címben meglebegtetett kezdetű apróhirdetések, hiszen nem lehet rossz dolog a világ leggyorsabb és legdrágább szériaautóját birtokolni, de mi van, ha kb. ugyannyi pénzt kicsengetve (300 millió Ft) egy sokkal pazarabb játékszerhez juthatunk?

Igaz, hogy a végsebessége 407 helyett csupán 10km/h, de a 4 méter magas, 5 tonnás, percenként 6000 csapágygolyó kilövésére alkalmas birodalmi lépegető, a Kurata igazán tiszteletet parancsoló, ha ezzel parkolunk be este valamelyik szórakozóhely elé. Igazi péniszhosszabbító. A héten kerül megrendezésre a japán hobbimérnökök szokásos éves fesztiválja a Wonder Fest 2012, melynek az idei sztárjai a Kuráták, melyeket a Suidobashi csoport mutatott be.

A gigantikus robotok, a Kuratak humanoid felső testtel és kerekekkel felszerelt négy ízelt lábbal rendelkeznek. A transzformer egy fő befogadására képes, aki a robot mellkasában lévő vezetőülésbe foglalhat helyet. Gombnyomásra kinyílik a pilótafülke, ahova lépcsőn lehet bemászni. Amint a vezető kényelembe helyezkedett a kapszula lezárul.

A robot egy kormány + joystick kombóval irányítható, miközben az LCD kijelzőn különböző információk jelennek meg. A robot törzse derékban forgatható, mint egy tank tornya. A Kurata karjai, acélöklei egy-egy joystickkal irányíthatóak. Összesen több, mint 30 hidraulikus ízület felett vehetjük át a kontrolt. És jajj, igen, a birodalmi lépegető iPhone-ról és iPad-ről is vezérelhető.

A Kuratak szériafelszereltségéhez tartozik egy elég masszív fegyverarzenál is. Víznyomással működő rakétakilövő, percenként 6000 műanyag golyó kilövésére alkalmas forgótáras fegyver. A robotban egy Xbox Kinect szenzor is figyel, mely állítólag a gesztusok mellett az arcmimikát is felismeri, így kivetíti személyiségünket , idegállapotunkat az 5 tonnás monstrumra, például aktiválja a „vigyorogva lövöldözés” funkciót, amire nem tudom mennyire van szükség…

A Kurata javasolt fogyasztói ára 1,35 millió dollár, azaz mintegy 300 millió Ft. A jelenleg túlterhelés miatt elérhetetlen Suidobashi Heavy Industry oldalán megrendelés előtt teljesen testreszabhatóak a gépek, színek, opciók, felszereltség, fegyverek.

Videók a tovább után!

6 hozzászólás