Blu-ray médiaszerver

By  | 

Mindig gondot jelent a CD-k, DVD-k praktikus, rendszerezett, pormentes, ugyanakkor a szobába illő tárolása. Kezdetben a megüresedett cipős doboz, aztán lapozós tok, majd a DVD torony, majd mellette a toronyból kiszorult új szerzemények. Ilyen helyzetben megtalálni sem könnyű kedvenc filmünket.

A Sony frissen bemutatott házimozi szervere egy időre megoldást nyújthat a problémára, mind rendszerezettség, mind tárkapacitás terén, ugyanis a HES-V1000-es monstre torony egyszerre 200 darab lemezzel birkózik meg, ami még nem is lenne olyan sok adat, ha nem Blu-ray diszkekről lenne szó. Egyoldalas Blu-ray lemezek esetén 5 TB, míg dupla diszkek esetén 10 TB (10 000 GByte) tárkapacitásról beszélünk. Más irányból, a filmgyűjtő nézőpontjából megközelítve elmondhatjuk, hogy a jelenleg Blu-ray lemezen kapható 1080p HD filmek kétharmada elfér a toronyban, hiszen eddig mindössze 305 film HD változata jelent meg.

Természetesen a készülék visszafelé is kompatibilis, így könnyen elbánik a régebbi CD, CD-RW, DVD lemezekkel is, sőt azokat írni is tudja. Átmeneti tárként egy 500GB-os merevlemez is található benne, melyre Etherneten keresztül tolhatjuk át saját kiírásra szánt zenéinket és fotónkat a PC-ről. Természetesen nem csak a PC-vel párosítható, egyszerre akár 10 DLNA kompatibilis egységre (többek között PS3-ra is) tud videót vagy zenét közvetíteni a lakásban. Mindezt $3500-ért (649 900,- Ft).