Napi betevő: Tekerj energiát a BKV-nak!

By  | 

Mi mindig díjazzuk a környezetbarát ötleteket és örülünk, ha valami jó dolog emelkedik ki a megújuló energiaforrások közül, ami használható is. Mondjuk egy ilyen előbb jön létre Tokióban, esetleg Londonban, vagy Koppenhágában, mint kis hazánkban, ahol nem hogy hibrid buszok nem fognak járni, de még a 4-es metró sem úgy 2040-ig, és Demszky is a polgármesteri székben fog megkövülni, így jogos a Mindennapi betevő kételkedése.

Szóval: Chiyu Chen kitalálta, hogy bringázással lehet áramot termelni, ugye ott a dinamo. No most ezt az áramot a bicaj eltárolja, majd amikor visszaviszed a tárhelyére (mert működik a bringakölcsönző rendszer a városban) és felcsatlakoztatod az egyedi tárolóra, onan az energia átvándorol a mellette lévő buszállomáson posztoló hibrid buszokba, így feltöltve őket. És aki elég energiát teker, az ingyen használhatja a tömegközlekedést – írja a Mindennapi Betevő.

Az ötlet kifejezettet tetszik, de ugyancsak utópisztikusnak és a fizika törvényeit ismerve lehetetlennek tűnik jelen tényállás szerint. Azért kiváncsi lennék néhány kockáspapírra vetett számításra is, hogy hány km-t kell tekerni és hány BigMac-nyi energiát kell elégetni mondjuk egy Óbuda-Gellért-tér oda-vissza fuvarért.
Videó a tovább után!