All-in-one PC-k a Lenovo-tól – IdeaCentre A320, B320, B520 és C205

By  | 

[CES2011] A Lenovo IdeaCentre termékcsaládja nem számít újnak az all-in-one egybeépített PC-k területén, de a legújabb dobást a CES-re időzítették, amikor is bemutatták az eddigi legvékonyabb modellt, az IdeaCentre A320-as PC-t. A legvastagabb pontján is mindössze 18,5 milliméteres vékonysággal bír, így még a nagy vetélytársat, az Apple iMac-et is veri méretben. Az elődjéhez hasonlóan ezt is 21,5 inch-es képernyővel adják, nagy kontrasztú LED-paneles formában, és processzorban a legújabb és egyik legütősebb második generációs Core i5-öst kapja meg.

Memóriában 8GB-ig, tárhelyben pedig 750 GB-ig feltornázható, kimenetei között HDMI-t is találunk, és integrált grafikus kártyájának köszönhetően sokféle multuimédiás funkcióra használható, akár még tévéként is. Júniustól lesz kapható 700$-os áron (kb. 150.000 Ft), tehát egy iMac-el szemben már eléggé versenyképes alternatívát választhatunk hasonló hardvertulajdonságokkal, de némileg olcsóbban.

 

Az A320-as mellett még további három IdeaCentre-termékkel is előrukkolt a Lenovo. Az IdeaCentre B320 már olyan Hardware TV (HWTV) technológiát kínál, aminek segítségével könnyedén kapcsolgathatunk a TV és a számítógép között, vagy a kép-a-képben funkcióval párhuzamosan mindjkettőt tolhatjuk egyszerre. A full HD-s kép itt is alap, és itt már multitouch-os kezelést is beintegráltak a képernyőre. Ezt a modellt tehát már egyfajta hibridként is elkönyvelhetjük, árban hasonlóképp 700$ körül tervezik forgalmazni, szintén júniustól.

Továbblépve, az IdeaCentre B520-as következik, amit a Lenovo a high-end terméknek szánja. Processzorban a még húzósabb Core i7-est szánják bele, 23 inch-es full HD-s képernyője pedig már az Ndivia 3D Vision megoldásához lesz kalibrálva (bár ez utóbbi csak opcionális extraként lesz választható). Szintén lesz benne multitouch, kiegészítve a saját fejlesztésű Project Capacitive Touch (PCT) technológiával, amivel állítólag még jobb érintőképernyős felhasználói élményt fog nyújtani, bármit is jelentsen ez majd. A modell láthatóan a gamer-ekre lesz kihegyezve, alapára szintén 700$-ról indul, de itt bizonyára hozzápakolják majd az extra borsos kiegészítőket.

Végül, de nem utolsósorban itt a Lenovo C205-ös kompakt PC-je, az olcsó és fapados változat a négy közül. 18,5 inch-el egy átlagos méretű munkaállomásnak is felfogható, azért hozzá is dukál 720p-s HD grafikus támogatás, beépített kamera, mikrofon és integrált hangszóró. Processzorként egy sima AMD Dual Core E-350-es típust raknak bele. Árban tényleg olcsónak mondható, 450$-ért nem sok használható all-in-one PC-t kapni.