Pecázás csaliszemszögből

By  | 

Valószínűleg a tapasztalt pecások szánalmas próbálkozásként, csalást kiáltva tekintenek a FishCam-re, ami elveszi az izgalmat, versenyszellemet a horgászatból, míg a hétvégi kocapecások minden bizonnyal üdvözölni fogják eme technológia újítást, melynek köszönhetően most a halak indulnak hendikeppel és valamelyest kiegyenlítődik a küzdelem.

A FishCam rendszerben a műcsali egy apró kamerát rejt magában, damil helyett a jeltovábbító vezeték tekeredik fel az orsóra, míg fent a boton egy színes LCD képernyő foglal helyet, így csaliszemszögből nézhetünk farkasszemet a nagy hallal, vagy virtuálisan összeakaszthatjuk a bajszunkat egy harcsával. A videóstream Avi-ba, vagy Mpeg-be is rögzíthető, így az "akkora halat fogtam…" kezdetű sztorik továbbfejleszthetőek a "majdnem akkora halat fogtam…" kezdetűekkel, de ez esetben videó bizonyítékkal is tudunk szolgálni a hitetlenkedőknek. A szettben két csali kamera is található egyébként, az egyik normál használatra, míg a másik infrás, éjszakai horgászathoz.

Sportszerűtlen? Csalás? Az emberek mindig is valamiféle eszköz segítségével halásztak, vadásztak, csak az eszköz fejlődött tovább. Most már csak abban bízhatunk, hogy a préda nem szerzi meg és nem lép le a $362-t (69 900,- Ft) érő szupercsalinkkal.